zondag 7 februari 2021

Geen telling, wel een bezoekje

Vanochtend eerst besloten dat het wel erg koud en winderig was voor een telling en vervolgens dat ik toch wel even moest gaan kijken hoe het er bij lag in de polders. Na tienen dus de sneeuw in gestapt en een rondje gewandeld.

Er was nog best wat open water in de polders.

De sterke wind had ervoor gezorgd dat het water voor een groot deel open was gebleven. De grote plas in de Hennepoelpolder was bedekt met een laag sneeuw, maar er lag nauwelijks ijs. 


De grote plas in de Hennepoelpolder lag niet dicht.

Dat betekende dat Grauwe en Grote Canadese Ganzen verspreid in de polders zaten. In de Hennepoelpolder zaten ze redelijk beschut, in de Veerpolder minder. Daar zaten ze samen in één hoek, allemaal met de kop in de wind.

Allemaal richting het noordoosten kijkend.

Binnenkomende Grauwe Ganzen.

Geen telling, maar natuurlijk wel opgelet wat er zoal te vinden was: Grauwe Gans, Grote Canadese Gans, Krakeend, Wintertaling, SlobeendKuifeend, Meerkoet, Waterhoen, Zilvermeeuw, Kokmeeuw, Stormmeeuw, Watersnip, Rietgors, Roodborst, PimpelmeesBlauwe Reiger. Gezien de omstandigheden geen tegenvallende lijst, ook omdat er vlak na zonsopkomst meestal meer te vinden is dan later op de dag. Heel waarschijnlijk zat er ook nog een Houtsnip, want die kwam toen we terugliepen naar huis overvliegen vanaf de molen richting het spoor.

Het riet gaf kleur aan de voornamelijk wit-grijs-zwarte
omgeving.

Mooie sneeuw langs de steile oever.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.