woensdag 3 april 2019

Nieuwe binnenkomers in het riet

Geen lessen vandaag, dus vanochtend op zoek gegaan naar de Blauwborst die maandag werd gemeld in de Hennepoelpolder. Hij was inmiddels verplaatst van de zuidkant naar de noordkant en scharrelde, af en toe zingend, rond in de lisdodde aan de oostkant van het bruggetje naar de Veerpolder.

Mijn eerste Blauwborst van dit jaar.
Hij kwam niet hoog in de lisdoddes zitten, dus het was goed opletten voor
een fotomomentje.
Fijn dat hij er weer is en zich laat horen. Het lukt de eerste keer niet altijd om zowel een foto te nemen als het geluid op te nemen. Deze keer wel. Een stukje zang:

Even verderop, in de rietkraag, trof ik als kers op de taart ook nog de eerste Rietzanger van het jaar. Daar werd ik zo niet nog gelukkiger van. Wat een heerlijk geluid is dat! De lente is dan echt begonnen.
Hij liet zich helaas niet zien en bleef diep weggedoken in het riet zitten zingen. Maar dat leverde wel de volgende opname op:

De Blauwborst is 5 dagen eerder dan vorig jaar en de Rietzanger precies een week.

Verder waren in de Hennepoelpolder de eerste pullen van de Grote Canadese Gans aanwezig en zwommen in de Veerpolder pullen van de Grauwe Gans (deze laatste waren eerder al gemeld op waarneming.nl).

Grauwe Gans met pullen.
Grote Canadese Gans steekt pad over met pullen.

In de plas van de Veerpolder foerageerden in totaal 6 Kluten, het grootste aantal tot nu toe dit jaar. Af en toe lieten ze zich ook horen en een andere vogelaar had paringen gezien. Vorig jaar is er een nestpoging geweest. Wat zou het gaaf zijn als het dit jaar wel gaat lukken om pullen te zien in de polders.

6 Kluten in de Veerpolder (even goed kijken).
Met af en toe een voorzichtig zonnetje erbij was het weer genieten in de polders.

1 opmerking:

  1. Fijn dat de blauwborst ook weer in de polders is, en de kluten zijn ook weer terug, leuk. Binnenkort ga ik weer een rondje maken daar, want de pullen van de ganzen vind ik ook altijd erg leuk om te fotograferen.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.