zondag 9 december 2018

Geen telling, wel een bezoekje

Vanochtend was het niet zo'n best weer om te tellen. Buien en veel wind zijn geen vrienden van brildragende vogelaars. Met nog maar een paar weken te gaan dit jaar, hoop ik dat het komende weken in ieder geval droog is op de zondagochtend.
Gelukkig was het tussen 12:00 en 13:00 wel droog en af en toe zelfs zonnig, zodat ik nog even kon gaan kijken in de polders.

In de Veerpolder zat een grote groep Kieviten.

Het leverde in ieder geval een Grote Mantelmeeuw op in de Veerpolder. Geen zeldzaamheid in de wintermaanden, maar altijd leuk om er één te treffen. Hij zat rustig te poetsen en naast de Aalscholvers was goed te zien hoe groot deze meeuw is (de grootste meeuwensoort ter wereld).

Grote Mantelmeeuw.
Verder zwommen er tientallen Wintertalingen, maar geen Slobeenden. Tijdens de ochtendtellingen zitten de Wintertalingen bij harde wind altijd te schuilen in de kantjes. Nu vonden ze de wind blijkbaar geen probleem en dreven ze lekker op het water.

Wintertalingen.
In de Hennepoelpolder stond een Blauwe Reiger op het wandelpad te jagen en deed een Torenvalk hetzelfde boven het pad. Geen van beide heb ik iets zien pakken.

Blauwe Reiger jagend op het wandelpad.
Torenvalk jagend boven het wandelpad.
De Watersnippen zaten op hun vaste stekkie, verscholen tussen de dode vegetatie. Hoewel de goed camoufleren, zijn ze goed te zien met een verrekijker. Ook elders in de polders stonden er enkele in de vegetatie aan de waterkant.

4 Watersnippen tussen de dode vegetatie.
Op het weilandje bij de boerderij liepen veel Krakeenden en wat Wintertalingen. Een laag overscherende Blauwe Reiger deed ze allemaal het water in schieten. Wat overbleef was een eenzame Kokmeeuw.

Kokmeeuw op het weitje.
De Cetti's Zanger heb ik alweer een tijdje niet gehoord of gezien. Afgelopen dinsdag is hij echter nog gemeld, dus ik ga ervan uit dat hij nog in het gebied zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.