zondag 23 december 2018

Het zijn er echt 2

Het was al weer een paar weken geleden dat ik de Cetti's Zanger had gehoord. Hij is wel gemeld in die tijd en ook andere vogelaars vroegen zich af of het er nu 1 of 2 waren. Vanochtend kon ik eindelijk vaststellen dat het er inderdaad 2 zijn. Bij binnenkomst in de polders hoorde ik eerst een exemplaar zingen bij de ingang van de historische werf en direct aansluitend ééntje in de hoek van de Veerpolder bij het pad naar Warmond. Een uitsluitende waarneming dus van 2 Cetti's Zangers.

Verder is het nog steeds rustig in de polders. Voor het eerst in weken zaten er wel weer veel ganzen: 186 Grote Canadezen, 166 Grauwe en 31 Nijlganzen. Daar waar de Slobeenden het nog steeds laten afweten (17 exemplaren), zijn de Wintertalingen er wel met een leuk aantal (122). Sinds een paar dagen zit er ook weer een paartje Knobbelzwanen.
Aan het einde van de telling nog een Grote Mantelmeeuw en een vrouw Slechtvalk kunnen tellen. Met nog 1 telling te gaan dit kalenderjaar was dit al een goed vogeljaar als het om soorten gaat. Hoe het zit met de aantallen en met de stijgers en dalers heb ik nog niet bekeken. Dat volgt over een paar weken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.