Vandaag waren ze met zijn allen aan het zingen, de Bosrietzangers. In totaal kon ik er 12 zingend vinden in de polders. Waar blijven dan de meldingen? Waarschijnlijk wordt de zang niet herkend en als je de Bosrietzanger ziet, denk je in eerste instantie aan een Kleine Karekiet en die zit ook in het gebied.
Bosrietzanger zingend in de dode rietstengels.
Waar zitten ze dan allemaal, die Bosrietzangers? Ik heb ze samen met de zingende Kleine Karekieten, Rietzangers en Blauwborsten op de kaart gezet.
Locatie van de zingende rietvogels vanochtend.
Dus daar moet je gaan luisteren naar de volgende geluiden. Door de wind vanochtend zijn het niet de beste opnames, maar ze laten wel de variatie horen.
Zelf vind ik het één van de mooiste zangen om naar te luisteren.
Deze Bosrietzanger zat wat hoger in het riet.
En verder? De Kokmeeuw-pullen groeien gestaag en er komen er nog steeds bij. Hetzelfde geldt voor de Bergeend, waar ik nog twee redelijk jonge gezinnen van tegen kwam. Één daarvan had 11 pullen.
Elf Bergeend-pullen.
Er houden zich meerder Blauwborsten op in het gebied. Die ene bij het bruggetje kent iedereen wel, maar ook in de Veerpolder zit er soms één en vanochtend zat er één te zingen aan de zuidkant van de Hennepoelpolder.
De Blauwborst liet zich goed fotograferen.
De Waterhoenen hebben inmiddels ook pullen. Dat geldt denk ik ook voor de Meerkoeten, maar die heb ik nog niet gezien. Volgens mij is de predatie onder de Meerkoet-pullen elk jaar zo groot dat er maar weinig in leven blijven. En als die uitslapen op de zondag, dan mis ik ze dus.
Twee Waterhoen-pullen bij het eilandje in de Hennepoelpolder.
1000 soorten project
Dit jaar ben ik voor mezelf begonnen aan een 'klein' projectje, waarbij ik in een gebied bij mij om de hoek dit jaar 1000 soorten wil waarnemen en liefst ook determineren. Een hele klus, maar met de corona-maatregelen heb ik wel de ruimte om elke dag een keertje langs te gaan. Ik heb goede hoop dat het gaat lukken.
Natuurlijk vraagt zo'n projectje om zijn eigen blog. Dus, benieuwd of ik dit jaar de 1000 soorten ga halen? Zin in elke week een 'soort van de week'? Neem dan vooral een kijkje op: 1000 Leidse soorten. Het is een site in ontwikkeling, dus mocht je tegen problemen aanlopen, laat het dat vooral weten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.