zondag 10 februari 2019

Nog even geen Grutto

10 februari zou aan de vroege kant geweest zijn, maar met het zachte weer had ik toch hoop op de eerste Grutto. De afgelopen 10 jaar zie ik de eerste alternerend vóór en ná 20 februari en dit jaar zou het dan vóór de 20e moeten zijn. Dus, houd komende week de polders in de gaten!

Vanochtend zaten er wel 14 Tafeleenden in de Veerpolder. De afgelopen week zijn ze binnen gekomen en het worden er steeds meer. Ze zullen deze zomer ongetwijfeld weer broeden in de polders.

Drie van de 14 Tafeleenden in de Veerpolder.

En, na weken van stilte liet de Cetti's Zanger in de Veerpolder zich weer horen. Ik ging er eigenlijk al vanuit dat dit exemplaar weg was getrokken. Nog steeds 2 Cetti's Zangers in het gebied, want ook het exemplaar bij de historische werf liet zich kort horen.

Voor het eerst dit jaar zaten er weer Waterhoenen in de telling. Ze trekken langzaam weer het gebied in. Ook nieuw was een Fuut in de Hennepoelpolder.

De eerste Fuut van het jaar.
De vogels zitten steeds meer verspreid over het gebied en het aantal soorten neemt langzaam toe. Dus had ik vanochtend weer 2 bladzijden nodig om alles te noteren. Dertig soorten leverde het uiteindelijk op. Het helpt dat de zangvogels zich weer wat meer laten horen.

Zingende Heggenmus.

2 opmerkingen:

  1. ik zet in op donderdag of vrijdag, het wordt dan overdag een stuk warmer.... beetje lente achtig zelfs. Misschien ga ik volgend weekend zelf even kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is zelfs nog iets eerder geworden :-) maandag 11 februari, met inderdaad lente-achtig weer.

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.