zondag 18 oktober 2020

Bakkeleiende futen

Vanochtend zwommen er weer Bergeenden in de Veerpolder. Dat was al weer een tijdje terug dat die in de telling zaten. Terwijl ik een foto van ze maakte, schoten twee bakkeleiende Futen door het beeld.

Drie Bergeenden en twee bakkeleiende Futen op de
achtergrond.

Ik had al 1 Fuut gezien en als ze niet achter elkaar aan waren gegaan, was het daar waarschijnlijk bij gebleven. De ene Fuut wilde de andere per se op gepaste afstand hebben. Hij schoot vleugelklappend over het water naar de ander, die vervolgens op het laatste moment onderdook. Dat ging zo een tijdje door, totdat de eerste Fuut het blijkbaar wel genoeg vond.

De aanvaller.

De andere Fuut duikt links weg, de aanvaller remt af.

Het was niet het enige rumoer in de polders. Bij aankomst leverde een tweemaal langskomende Sperwer veel onrust op bij de aanwezige Watersnippen en Wintertalingen. De rover deed geen echte poging om er één te pakken. Het zorgde er wel voor dat ik waarschijnlijk meer Watersnippen kon tellen dan wanneer ze aan de grond waren gebleven.

Een van de vele aanwezig Watersnippen in de polders.


Nu de bomen nog in blad zitten en de zangvogels nauwelijks geluid maken, is het goed kijken geblazen. Gelukkig wordt er af en toe nog een beetje gealarmeerd of gepiept. Dat is niet altijd het geluid dat je direct associeert met een bepaalde soort. Zo hoorde ik het volgende geluid uit een Es komen:


Het bleek om een Heggenmus te gaan. Na een beetje zoeken had ik hem te pakken.

De maker van het geluid.

Aan het einde van de telling brak het zonnetje even door. Een heel klein beetje dunne mist zorgde voor mooi licht.

Het zonnetje kwam even door de wolken heen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.