zondag 26 november 2017

Grote Zilverreiger komt even langs

Het is even wachten geweest, maar vanochtend was het dan weer eens zo ver. In de Veerpolder zat kort een Grote Zilverreiger.

Grote Zilverreiger opvliegend uit de Veerpolder.
De laatste keer dat ik er één trof in de polders was in juli dit jaar. Er komt er elk jaar wel eentje langs, soms in de vroege lente, meestal in de herfst. Met de grote hoeveelheid Grote Zilverreigers in de nabije omgeving, verbaast het me eigenlijk dat we deze mooie witte vogel niet vaker treffen in de polders Poelgeest.

Grote Zilverreiger boven de Veerpolder.
In de Veerpolder zaten tussen de vele Slobeenden ook vier Bergeenden. Deze soort verdwijnt om onduidelijke reden tussen augustus en november altijd uit de polders. Wellicht dat ze die periode met de groot wordende jongen groter water opzoeken? Zou leuk zijn om eens uit te zoeken.

Bergeenden in de Veerpolder.
De Baardmannetjes zijn nog steeds aanwezig. Vanochtend vlogen ze met zijn zessen luid roepend vanuit de Hennepoelpolder naar de Veerpolder en landden in de dorre overblijfselen van de Wilgenroosjes. En dan zijn ze zo goed gecamoufleerd, dat ze niet meer terug te vinden zijn. 

Afgelopen donderdag eindelijk een Roodborsttapuit kunnen scoren. De afgelopen weken werd hij regelmatig gemeld, maar tot nog toe had ik geen geluk gehad.

Roodborsttapuit in het licht van de ondergaande zon, afgelopen donderdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten