zondag 8 januari 2017

Op het ijs en in het wak

Het zat er natuurlijk in met de vorst van de afgelopen dagen. Maar met de dooi van de laatste nacht was er toch voldoende open water aanwezig om nog wat watervogels te kunnen tellen vanochtend. Geen Meerkoeten, Waterhoen, Krak- of Wilde Eenden, de enige soorten die afgelopen jaren een aanwezigheidsscore van 100% aanwezigheid te halen. Die kans is voor 2017 nu dus al verkeken, of de Slobeend of Wintertaling moeten besluiten ook de hele zomer aanwezig te zijn.

Bergeenden, Wintertalingen, Slobeenden en een Pijlstaart in en om het wak.

Toch leverde de telling nog leuke ontmoetingen op. In de Veerpolder zat een Zanglijster. Die zit zelden in de tellingen. En in de Hennepoelpolder probeerde een man Sperwer halfslachtig een Ekster aan te vallen in de top van een boom.

Man Sperwer in de Hennepoelpolder.
De afgelopen dagen zit er een man Pijlstaart in de Veerpolder. Gisteren had hij gezelschap van een tweede man, maar die was vanochtend weer verdwenen. Aan de rand van het wak zat hij rustig tussen de andere eenden.

Man Pijlstaart tussen Slobeend, Bergeend en Wintertaling.
Twee Waterrallen lieten zich op de valreep nog horen, in allebei de polders één. Bij de historische scheepswerf zaten 8 Putters.

Één van de 8 Putters bij de historische werf.
Blauwe Reiger in de Veerpolder.

Aalscholver in een dode boom in de Veerpolder. Geen opmerkingen:

Een reactie posten