zondag 1 november 2015

Baardmannetjes in de telling!

In verband met de mist vanochtend 2 uur later gaan tellen dan normaal. Ze zon had de mist vrijwel helemaal verdreven, maar tijdens de telling kwam hij regelmatig terug. Aan de zuidkant van de Hennepoelpolder kon ik net weer genieten van het zonnetje toen er twee Baardmannetjes opvlogen uit het riet.

Man en vrouw Baardmannetje in de Hennepoelpolder.

Sinds 3 oktober worden ze al met enige regelmaat gemeld uit de polders, maar tot nog toe lieten ze zich niet zien tijdens de tellingen. Baardmannetjes zijn grotendeels standvogels, maar trekken in het najaar regelmatig rond. En zo komen ze in oktober-november ook elk jaar langs in de polders. Het is een schitterend vogeltje.

Verder werd de telling van vandaag opgevrolijkt door grote aantallen Watersnippen (143) en Slobeenden (168). In de dode bomen in de Veerpolder zaten 124 Spreeuwen.

Een klein deel van de grote groep Spreeuwen in de Veerpolder.
Het najaar is ook het moment dat de roofvogels naar de polders komen. Alleen de Sperwer is eigenlijk het hele jaar op en af aanwezig. De Buizerden die de laatste tijd weer gezien worden zijn voornamelijk tussen september en april in het gebied.

Buizerd, vanochtend boven de Veerpolder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten