zondag 28 juni 2015

Terug naar de vogels

Na het uitstapje naar de insecten, was het vanochtend weer tijd voor de vogels.

Het water in de Veerpolder staat erg laag, wat goed blijkt te zijn voor de Tureluurs (37) en de Grutto's (38). Tussen deze soorten liep ook nog een Witgat rond. Ik had hem de afgelopen week al gezien en kon hem nu ook fotograferen (toestel stond alleen verkeerd ingesteld, dus de foto is niet denderend).

Witgat in de Veerpolder vanochtend.

Bij het eilandje foerageerden 2 vrouwtjes Zomertaling. Ze lijken erg op andere vrouwtjeseenden, maar vallen elke keer toch weer op door hun lichte kleed, het koppatroon, de donkere snavel en het formaat.

Twee Zomertalingen zusterlijk naast elkaar aan het foerageren.
Hier zijn het koppatroon en de relatief grote donkere snavel beter te zien.
Grote afwezige vanochtend was de Wintertaling. Het leek er afgelopen weken op dat er langzaam meer zouden komen, maar vanochtend kon ik er niet één vinden.

Overal vliegen nu jonge vogels. De Rietgorzen en de Kleine Karekieten worden nog door de ouders gevoerd. De Kokmeeuwen hebben zich grotendeels verzameld op het weilandje in de Hennepoelpolder. Tellen was onmogelijk doordat ze continu opvlogen, maar er zaten tientallen juvenielen tussen.
Een Stormmeeuw, een regelmatige maar niet heel talrijke meeuw in de polders, was aan het bakkeleien met wat Kauwtjes. Blijkbaar hadden die iets eetbaars dat de meeuw wilde hebben.

Stormmeeuw.
Op de afgezaagde bomen naast het pad in de Hennepoelpolder landde een Grote Bonte Specht. De eerste die ik in de Hennepoelpolder heb gezien. Normaliter kom je deze specht tegen bij de dode bomen in de Veerpolder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten