donderdag 30 april 2015

Karekarekietkietkiet...

...je hoort me wel, makkelijk zien doe je me niet. Maar met een beetje geduld is het vanochtend wel gelukt. De eerste twee Kleine Karekieten zijn terug en zitten te zingen in het riet. Eerst het geluid, met Rietzanger en Koekoek op de achtergrond.Net als de andere rietvogels zit de Kleine Karekiet na aankomst eerst een tijdje weggedoken in het riet. Gelukkig zingen ze hard en is het mogelijk om gericht te zoeken en een glimp op te vangen.


Een van de twee Kleine Karekieten in de Hennepoelpolder.
Zoals zondag al gezegd, werd het tijd dat deze zanger terugkeerde uit zijn overwinteringsgebied in Afrika. 30 April is niet extreem laat, maar vaak is de Kleine Karekiet medio april al terug. Wel leuk dat het er direct twee zijn.

De Koekoek die op de geluidsopname te horen is, zat in het bosje bij de werf te roepen. De terugkomst van de Kleine Karekieten verzekert deze broedparasiet in ieder geval van eilegmogelijkheden.

De Koekoek bij de werf.
In de Veerpolder stond een Lepelaar te rusten en foerageerde een eenzame Kluut. Ook de Kleine Plevieren, een paartje, waren nog ter plekke. De Blauwborst van zondag kon ik niet terugvinden. Opvallend is dat deze vogel dit jaar telkens van een andere plek in de polders wordt gemeld. Normaliter is hij redelijk honkvast. Ook de Bosruiter en de Oeverloper lieten zich weer niet zien. Die twee mis ik nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten