vrijdag 17 april 2015

Eindelijk de Kluten gezien

Gisteren even de tijd genomen om naar de polders te gaan. De afgelopen weken worden er regelmatig Kluten gemeld, maar tijdens de tellingen op zondag waren ze tot nog toe afwezig. Gisteren eindelijk succes. Twee exemplaren waren driftig aan het foerageren in de Veerpolder.


Kluten in de Veerpolder, donderdag 16 april 2015.

Het zou leuk zijn als de Kluut dit jaar als broedvogel bijgeschreven zou kunnen worden. Er wordt gepaard en hoewel het aantal geschikte nestplekken beperkt is, zou het kunnen.

De Rietzangers (2) in de Hennepoelpolder lieten zich redelijk zien. Op het gelui waren ze goed te lokaliseren en na even wachten, kwamen ze naar de rand van het riet of klommen ze een stukje omhoog. Een week na de eerste waarneming foto's kunnen nemen.Rietzanger in de lisdodde en in het riet.
Het was mooi weer, dus ik ben wat langer gebleven, Daardoor kon ik rustig op zoek naar de Watersnip. Deze tijd van het jaar zijn ze altijd moeilijk te vinden, maar er zitten er altijd wel een paar. Uiteindelijk kon ik er één terugvinden, weggedoken in een kantje.

Watersnip.
Nog wat foto's van aanwezige soorten:

Man Zomertaling tussen de Slobeenden. Is de vrouw ergens aan het broeden? 
De Waterhoentjes laten zich, na een verborgen bestaan tijdens de winter,
weer goed zien.
Er zijn 2-3 paartjes Scholekster actief in de Veerpolder.
De Fitis zit hard te zingen in de wilgen, een heerlijk lentegeluid.
De Kleine Mantelmeeuw is langzaam aan het terugkeren en vervangt
daarmee grotendeels de Zilvermeeuw.
De Winterkoningen zijn verhuisd van het riet naar de boompjes. 
De Kievitten broeden voor het merendeel in het nieuwe deel van het gebied,
maar ook her en der nog in de Veer- en Hennepoelpolder.


1 opmerking:

  1. Mooie serie, de twee kluten zijn er regelmatig, ik had ze zelf ook al een keer vast kunnen leggen (blij mee). Het wachten is nu op de blauwborst, zou hij dit jaar nog naar de polders komen, in de groene jonker worden ze al volop gemeld, duimen dat ze ook Poelgeest weer aandoen. Mooi die zomertaling, en de watersnip, knap dat je hem hebt gevonden, lukt mij bijna nooit om er eentje te zien.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen