zondag 12 april 2020

Hoeveel Rietzangers?

Vorige week de eerste Rietzangers in de telling gehad en vandaag was het aantal al flink gestegen. In de Veerpolders zaten 7 zingende exemplaren en daarmee wordt het record verbroken. Dat stond voor de Veerpolder op 6 Rietzangers in 1 telling.

Een van de zeven Rietzangers in de Veerpolder.

Opvallend is dat de Hennepoelpolder steeds minder Rietzangers trekt. Jarenlang was de rietkraag aan de noordkant van deze polder dé plek om deze soort te scoren, vandaag zat er daar niet één. In de hele Hennepoelpolder kon ik maar 2 zingende Rietzangers vinden.

Rietzanger in een wilg.
De eerste helft van de telronde lag er nog een dun laagje mist boven het water. Samen met de opgaande zon zorgde dit voor een fijn, rustgevend sfeertje. Zeker met het geluid van een heleboel vogels, was het een goede start van deze eerste paasdag.

Mist in de Veerpolder.
De Zomertaling liet zich vanochtend niet zien, maar op dezelfde plek trof ik wel 2 Watersnippen en vloog er, helaas te snel voor een foto, een Witgat weg.

Watersnip, Veerpolder.
Bij het wisselen van polder werd mijn aandacht getrokken door weer een nieuw geluid. De eerste Visdief diende zich aan en werd snel vergezeld door een tweede. De afgelopen 2 jaar hebben ze gebroed op het eilandje in de Hennepoelpolder. Het zou leuk zijn als dat weer zou gebeuren, maar ik ben bang dat ze er niet meer tussen komen nu de Kokmeeuwen al volop aan het nestelen zijn daar.

De eerste Visdief in de 2020-tellingen.
Verder was het normale assortiment vogelsoorten aanwezig en ook dat is genieten. Kijk volgende keer maar eens met de verrekijker naar de subtiele kleuring van de man Krakeend. Dat vind ik dus elke keer weer verbazingwekkend mooi.

Man Krakeend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.