zondag 26 april 2020

En de Kleine Karekiet is ook binnen

Hij werd deze week voor het eerst gemeld en zat dus ook in de telling vanochtend. Zowel in de Veerpolder als in de Hennepoelpolder kon ik een zingende Kleine Karekiet bijschrijven. Nog geen foto kunnen maken, dat komt later wel. De Blauwborst in de Hennepoelpolder liet zich wel netjes zien.
Blauwborst in de Hennepoelpolder.

Tussen de Kokmeeuwen in de Veerpolder zat een Stormmeeuw. Die had in dit jaar nog niet gezien in de polders en tot nog toe is hij ook maar 1 keer door een ander gemeld. Normaliter is de Stormmeeuw een wintergast, maar de afgelopen winter is hij niet langsgekomen. De vogel van vanochtend zat in zijn tweede zomerkleed.

Stormmeeuw tussen de Kokmeeuwen.
Er zitten nog steeds een paar Grutto's. Vanochtend waren het er 10. Het water staat laag, zodat de poten goed te zien zijn. Geen kleurringen deze keer, maar dat is zeker iets om op te letten de komende tijd.

Grutto in de Veerpolder.
Op verschillende plekken zitten Grasmussen te zingen. Het talud van de trein is een goede plek om ze te zien, niet alleen in de boompjes, ook op de bovenleidingen. In de Hennepoelpolder zitten ze in de boompjes. Omdat die langzaamaan in blad komen, is het daar een beetje lastiger om ze goed in beeld te krijgen.

Grasmus in de Hennepoelpolder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.