zondag 4 november 2018

Eindelijk op de foto

Vanochtend kwam ik Herman Vermeulen tegen bij het bosjes bij de werf. De Cetti's Zanger was er ook, dus samen besloten te gaan zoeken. Herman had hem alleen nog gehoord en ik miste nog steeds een foto. In eerste instantie leek hij in het riet te zitten en achtte ik de kans hem te zien klein. Het riet is daar breed en biedt voldoende ruimte om in te verdwijnen. Maar het geluid verplaatste zich naar een strook lisdodde van maar een metertje breed en dan wordt het ineens een stukje makkelijker.

We hebben de ingang van de werf genomen en zijn tussen de knotwilgen gaan staan. Het geluid werd steeds harder en de zanger kwam steeds dichterbij. Hoewel er veel minder begroeiing was om zich in te verschuilen, lukte het de Cetti's toch irritant goed om net dat te doen. Maar... een paar keer liet hij zich lang genoeg zien om een foto te maken. Mission accomplished.


Eindelijk de Cetti's Zanger op de foto kunnen zetten.
Tijdens het wachten op de Cetti's Zanger vloog een IJsvogel langs. Hij had ons niet gezien, totdat hij wilde landen. Toch maar niet, wat betekende dat hij nog een keer langs ons moest vliegen. Op een meter of twee vloog hij terug.

De Veerpolder was wederom redelijk leeg. Het verbaast me dat de Slobeenden tegenwoordig in de Hennepoelpolder zitten en niet in de Veerpolder. Dat is niet normaal. Vanaf september-oktober stijgt het aantal Slobeenden in de Veerpolder altijd naar de 100, terwijl in de Hennepoelpolder in dezelfde periode het aantal altijd blijft hangen op een tiental exemplaren. Wat de oorzaak is van deze verandering is mij niet duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.