zondag 16 september 2018

Op Watersnippenjacht

Vanochtend na de telling met drie bevriende vogelaars op Watersnippen-jacht gegaan. De uitdaging was om ze lekker dichtbij te zien. En dat is gelukt.

Watersnip in de Hennepoelpolder.

Helaas was de officiĆ«le telling al voorbij, want de extra ronde leverde 3 roofvogelsoorten op die niet in de telling zaten. Het begon met een Sperwer die achternagezeten werd door een Kauwtje. Daarna werd een Torenvalk die probeerde te jagen in de Hennepoelpolder, weggejaagd door een groepje Eksters. Ze wilden hem echt weghebben en bleven maar achter hem aanzitten.

Torenvalk in de Hennepoelpolder.
Maar de klapper kwam bij terugkeer in de Veerpolder. Terwijl we aan het kijken waren naar langsvliegende Watersnippen, dook opeens een Slechtvalk op. Uit het niets en razendsnel probeerde hij een Watersnip uit de lucht te pikken. Ondanks de enorme wendbaarheid van de Slechtvalk, was de Watersnip de winnaar. Zo had ik de Slechtvalk nog niet gezien in de polders.


De Slechtvalk na de onsuccesvolle poging een Watersnip te slaan.
Inmiddels blijkt de soortenteller voor dit jaar de 100 alweer gepasseerd te zijn (tellingen en losse bezoeken gecombineerd). De Slechtvalk was alweer soort 101, een aantal dat ik niet elk jaar haal. Misschien zit er wel een record in met nog 3 maanden te gaan? Dat record staat nu nog op 106 soorten in 2016.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.