zondag 19 november 2017

In één keer bijna iedereen weg

Bij de start van de telling in de Veerpolder vanochtend om 8:15 uur zat het nog vol met onder andere Slobeenden (132) en Grote Canadese Ganzen (104). Twintig minuten later was bijna alles opgevlogen en vertrokken. Alleen de Aalscholvers (19) en de Wintertalingen (81) waren blijven zitten.
Bij de grote plas waren alleen de Aalscholvers er na twintig minuten nog.

En dan is het ineens heel stil in de Veerpolder. Her en der kan ik toch nog wel wat soorten vinden, maar het blijft steken bij 20. De 28 Watersnippen die ik kan vinden zijn waarschijnlijk maar een deel van wat er aanwezig is. Later zie ik vanuit de Hennepoelpolder een paar keer groepen van enkele tientallen boven de Veerpolder vliegen. Tijdens de telling zaten die waarschijnlijk verborgen in de begroeiing.

Watersnippen eerder deze maand, toen ze zich wat beter lieten zien.
In de Hennepoelpolder zitten nog steeds enkele Baardmannetjes, in hetzelfde veld als de afgelopen weken (zie de meldingen op waarneming.nl). Ze laten zich nog steeds niet lekker zien met dit weer, dus ook vanochtend geen foto's kunnen maken.
Op hetzelfde punt vloog een vrouw Havik rond op zoek naar een snack. De Watersnippen en Wintertalingen reageerden en als er één opvloog, maakte de Havik een scherpe draai om te kijken of het zin had erachteraan te gaan. Dat had het niet.

De Slob- en Krakeenden trokken zich niets aan van de rondvliegende Havik,
veilig als ze waren op het water.
De laatste tijd zitten er opvallend veel Blauwe Reigers in de polders. Het is geen uitzondering als ik er 5-6 tel op een ronde. Ze staan aan de kantjes, in de bomen en in het water, rustend of loerend naar een prooi.
Blauwe Reiger in de Veerpolder vanochtend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten