zondag 3 september 2017

De Kleine Karekiet is er nog

Vanochtend nog heel even kunnen genieten van de lichte mist in de polders, voordat de zon echt doorbrak. De spinnenwebben sprongen er mooi uit.

Een mistige ochtend in de Veerpolder.

De bedauwde spinnenwebben zagen er mooi uit.
Ten opzichte van vorige week was het rustig. Geen massa's Brandganzen, maar wel weer een keer Kieviten. Grappig hoe je pas door heb dat je een vogel al een tijd niet gezien hebt, als je hem weer een keer ziet. De Kieviten zullen langzaam weer terugkomen in de polders de komende tijd.

Het gaat de goede kant op met de Waterrallen. Afgelopen donderdag had ik er al 2 gezien en vanochtend kon je op meerdere plekken het volgende geluid horen:


Waterral, afgelopen donderdag in de Hennepoelpolder.
In de zomer verdwijnen de Waterrallen altijd uit het zicht en het gehoor. Of ze ook verdwijnen uit de polders weet ik niet, maar ik vermoed dat ze gewoon aanwezig blijven en broeden. Misschien niet allemaal, maar wel een deel. Ze houden zich dan alleen heel erg gedeisd.

Lepelaar in de Hnnepoelpolder.

Er staan nog steeds Lepelaars en er scharrelen hier en daar Witgatjes rond. De Watersnippen nemen licht toe in aantal en in de Hennepoelpolder zat daartussen mogelijk een Bokje (ik twijfel een beetje en wacht nog op bevestiging). De meeste waarnemingen van deze kleine snip worden gedaan in de maanden maart-mei. Vorig jaar voor het eerst in september en nu dus mogelijk weer.

Bokje in de Hennepoelpolder.
De Kleine Karekiet zit nog steeds in het gebied, maar laat zich in deze tijd van het jaar lastig zien. Horen doe je hem nog maar zelden en dan is het ook nog eens een kort roepje. Vandaag 2 exemplaren kunnen vinden, waarvan die in de Veerpolder zich ook nog eens lang genoeg liet zien voor een foto.

Kleine Karekiet in de Veerpolder.
Blauwe Reiger, rustend in de Veerpolder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten