zondag 20 augustus 2017

Terug in de polders

Het is alweer lang geleden dat ik iets over de polders schreef. Het einde van het schooljaar en de vakantie zaten een beetje in de weg. De afgelopen weken genoten van de Allgäuer en Lechtaler Alpen. Wat een mooie bergen zijn dat! Alleen op vogelgebied leverde het niet heel veel op. Wel voor het eerst Notenkrakers gezien, dus dat was leuk.

Notenkrakers in het naaldbos boven Elbigenalp, Oostenrijk.

Vanochtend dus weer terug in de polders. Als ik de waterstand zo zag, is het weer in Nederland regenachtig geweest.
Het riet was stil, de Kleine Karekieten, Blauwborsten en Rietzangers zijn (grotendeels) verdwenen. Ik verwacht er de komende tijd nog wel een te vinden in het gebied. In de Veerpolder zaten wel nog 3 Grutto's, waarvan er 1 geringd was.

3 Grutto's, waarvan de linker gerings is.
Onverwacht trof ik in de Hennepoelpolder nog pullen aan. Twee Waterhoen-pullen en vijf Nijlgans-pullen scharrelden er rond.

1 van de 2 Waterhoenpullen in de Hennepoelpolder.

Nijlgansfamilie.
Verscholen achter Grauwe Ganzen (waarvan er heel veel aanwezig waren) en Lepelaars liepen 2 Witgatjes op een slikje. Thuis gekomen bleek er toch één zichtbaar op een foto.

Witgatje middenboven net zichtbaar boven de kop van de juveniele Lepelaar.
Het aantal Krakeenden en Wintertalingen is licht aan het toenemen. Die tweede is nu de meest voorkomende eend in de polders en dat zal de komende maanden zo blijven. De Slobeenden gaan ook toenemen, maar vanochtend zaten er maar 6.

Krakeend.
Het was fijn om weer terug te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten