donderdag 16 februari 2017

Yay...Grutto's!

Vanochtend onder de mededeling "Zo, ik ga even de eerste Grutto's scoren" vertrokken naar de polders. Het was een wilde, maar onderlegde gok en hij kwam uit. In de Veerpolder foerageerden de eerste Grutto's van 2017. De lente kan gaan beginnen.

De eerste Grutto's van het jaar zijn binnen.

En ze zijn weer netjes op tijd. De vroegste melding tot nog toe was 13 februari (2011), de laatste 1 maart (2009). In de meeste gevallen ging het om een enkel exemplaar, maar nu zaten er 4. Hoeveel zullen het er dit jaar worden? Worden het er weer meer? Of zet de daling van de afgelopen jaren door? We zullen zien.


De eerste Grutto's.
Er was nog een nieuwe binnenkomer voor dit jaar. Bij het eilandje in de Veerpolder stonden 3 Scholeksters. Meestal zijn die een paar dagen eerder aanwezig dan de Grutto's, dit jaar precies tegelijk. In tegenstelling tot de Grutto's vlogen de Scholeksters na een tijdje weer weg richting 't Joppe.

De eerste 3 Scholeksters van 2017.
De afgelopen weken zit er regelmatig een man Pijlstaart in de Veerpolder. Op 2 februari heb ik 1 man gemeld en een paar dagen later zag ik ook een vrouw. Vandaag zat er een paartje en omdat ik het vermoeden had dat het de hele tijd om een paartje ging, toch de foto's van 2 februari nog eens bekeken. En ja hoor, er zat toen ook een vrouwtje bij het mannetje. Helemaal over het hoofd gezien.

Man en vrouw (rechts) Pijlstaart.

1 opmerking:

  1. Leuk dat de grutto's er weer zijn. tijd voor mij om ook weer een keer de polder te bezoeken, dat is al veel te lang geleden.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen