zondag 25 december 2016

Kerstmaal voor Blauwe Reiger?

Hij had er erg veel moeite mee en of hij hem weg heeft kunnen werken weet ik niet. In de Hennepoelpolder liep een Blauwe Reiger te zeulen met een enorme vis. Eerst had hij hem dwars in de bek, wat een vreemd gezicht opleverde van achter bekeken.

Dat is even slikken...

Tussendoor liet hij de vis (een brasem?) af en toe in het water liggen. En dan maar weer proberen, zonder succes. Uiteindelijk liep hij met vis in de bek weg, uit het zicht. Als hij hem naar binnen heeft weten te werken, staat hij nu waarschijnlijk nog ergens bij te komen van de maaltijd.
Minutenlang is 'ie bezig geweest, maar ik denk dat de vis echt te groot was.
Vanochtend was de laatste telling van het jaar en daarmee zitten er 8 volle kalenderjaren op. Met 47 tellingen afgelopen jaar komt het totaal aantal tellingen op 373 (VP) en 365 (KHP). En die 47 tellingen leverden dit jaar 17706 (VP) en 16982 (KHP) getelde vogels op.

Ontwikkeling soortenaantal en getelde vogels Veerpolder 2009-2016.

Ontwikkeling soortenaantal en getelde vogels Hennepoelpolder 2009-2016.
In de Veerpolder nemen zowel de vogelaantallen als de soortenaantallen licht af de laatste jaren. In de Hennepoelpolder neemt het vogelaantal de laatste jaren echter toe, ook al neemt het aantal soorten licht af.

En nu kijken waar ik de tijd vandaan ga halen om alle gegevens weer te verwerken en toe te voegen aan de soortenpagina's.

Alle lezers fijne feestdagen gewenst en een goede jaarwisseling. En iedereen die een berichtje heeft achtergelaten op de blog of mij in het veld heeft aangesproken over de blog bedankt, dat was leuk! Tot volgend jaar,

1 opmerking:

  1. Dank voor je goede wensen, Hans! Ook dank voor je leuke blogs. Heb er als beginnend vogelaar veel van opgestoken. Hoop je een keer in de polder tegen te komen. Keep up the good work. En uiteraard ook voor jou fijne feestdagen!
    Herman Vermeulen, inwoner Oegstgeest

    BeantwoordenVerwijderen