zondag 19 juni 2016

Weinig verandering, maar...

De afgelopen weken verandert er weinig aan de soortensamenstelling in de polders. De Kluten zijn gebleven, een enkele Slobeend laat zich zien en de Tureluurs vliegen 'turelurend' rond.
Overal worden jonge vogels gevoerd of begeleid bij het voedsel zoeken. Vandaag kon ik jonge Meerkoeten, Waterhoenen, Bergeenden, Kuifeenden, Wilde eenden, Grote Canadese Ganzen, Grauwe Ganzen, Nijlganzen, Rietzangers, Kauwen en natuurlijk Kokmeeuwen scoren.

Op het weitje bij de boerderij werden jonge Kauwen gevoerd door hun ouders.

Op de valreep kon ik toch een 'nieuwe' soort voor juni vinden: een zingende Blauwborst. Dit jaar is het een beetje op en af met deze soort. Begin april zat er 1, midden mei weer en nu dus de derde. Het is meer dan vorig jaar, maar nog niet de aantallen van vroeger.Zingende man Blauwborst in de Hennepoelpolder.
In de kolonie Kokmeeuwen zitten nog een aantal op het nest, terwijl het merendeel van de jongen al rondzwemmen en/of vliegen. Er zit blijkbaar nogal wat spreiding in de timing van de nesten.

1 opmerking:

  1. Leuk dat de blauwborst er weer even was,prachtige foto's heb je ervan kunnen maken.
    Ik ben alweer een tijdje niet geweest (19 mei voor het laatst), maar zal binnenkort weer een rondje polder doen, want het blijft een prachtig gebiedje aan de rand van de stad.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen