maandag 28 maart 2016

Een witte Pasen

Gisterenochtend regende het en lag het bed wel heel lekker. Vandaag waaide het hard, maar toch maar gaan tellen. Het aantal (gedeeltelijk) witte vogels was groot vanochtend.
Bij binnenkomst eindelijk mijn eerste Lepelaars kunnen scoren. Er zaten er kort 2 in de Veerpolder. De Kluten die al een week in de Veerpolder zitten, hadden zich verborgen achter het randje van het eilandje. Sinds vorige week is hun aantal van 1 via 3 opgelopen naar 7 (gisteren). En nu zaten er 8. De telelens stil houden was er niet bij vanochtend, dus hierbij een foto van eerder deze week.

Twee Kluten eerder deze week.

Lopend aan de westkant van de Veerpolder vloog er ineens een grote witte vogel over mij heen. Of deze Grote Zilverreiger uit de Veerpolder kwam, weet ik niet. Hij had heel veel moeite om tegen de wind in te vliegen. De oriĆ«ntatie van de vogel was zuid, de 'vliegrichting' was west. Toch nog een redelijk plaatje kunnen schieten.

Grote Zilverreiger, overvliegend.
Meer wit vandaag bij de groeiende kolonie Kokmeeuwen in de Hennepoelpolder. Er wordt driftig gezocht naar goede nestplekken. Net als de aanwezige Zilvermeeuwen, Kleine Mantelmeeuw en Brandganzen lichtten ze mooi op, toen het zonnetje even door de wolken brak.

Gistermiddag even langs geweest om de Kluten te bekijken en gelijk foto's genomen van de vele Grutto's, zodat ik ze thuis kon tellen. Ik had al de indruk dat het er meer waren dan de 363 die ik 17 maart telde, maar was toch weer verbaasd toen het er 580 bleken te zijn. Tot nog toe het record van dit jaar.

Een deel van de 580 Grutto's op 27 maart.

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat het aantal kluten toeneemt in de polders, en dat de grutto in deze periode weer rijk vertegenwoordigd is. Ik was er zaterdag, toen nog 3 kluten. Ga de komende weken zeker vaker even langs.

    BeantwoordenVerwijderen