zondag 6 september 2015

Eindelijk een Bruine Kiekendief in de telling

De afgelopen weken was het rustig tijdens de tellingen en viel er weinig te vertellen. Vanochtend was eigenlijk niet anders, maar leverde wel een nieuwe soort op voor dit teljaar: de Bruine Kiekendief.

Vrouwtje Bruine Kiekendief.

De Bruine Kiekendief is een vaste, maar zeldzame gast in de polders. Het zat er aan te komen dat er één zou opduiken tijdens de telingen, want de afgelopen weken zijn er meerdere gemeld. Ik was net bezig met het tellen van de Wintertalingen (uiteindelijk zo'n 180 stuks), toen alles opvloog en het vrouwtje omhoog kwam vanachter de begroeiing. Ze bleef even jagen boven de wilgenroosjes, maar besloot snel richting de Kagerplassen te verdwijnen.

Ook leuk waren de Boerenzwaluwen (6) en de Huiszwaluwen (22), die nu een keer op tijd aanwezig waren om meegeteld te worden. Meestal begint de telling vlak na zonsopkomst en dan zijn de zwaluwen er nog niet. Vandaag was ik wat later.

In de Hennepoelpolder zwemmen nog steeds Futen met 2 jongen. Je kunt ze al van ver horen piepen.

Één van de ouderfuten in de Hennepoelpolder.
Het water stond na alle regen van de afgelopen week erg hoog. Dat betekende geen steltlopers. Alleen de Watersnippen hebben er weinig problemen mee en waren dan ook in redelijke aantallen aanwezig (38).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten