zondag 1 december 2013

Geen Sperweruil

In de week dat de Sperweruil de gemoederen in heel Nederland en omgeving bezig houdt en het journaal haalt, is uit de polders Poelgeest weinig bijzonders te melden. Weinig soorten vandaag en relatief lage aantallen. Alleen de ganzen (Grote Canadees en Grauwe) zijn er nog in redelijke hoeveelheden (93 resp. 75 in het hele gebied).


Grote Canadese Ganzen verlaten de Veerpolder.

De Meerkoeten scharrelen in grote groepen rond in de Veerpolder, terwijl deze soort in de Hennepoelpolder alleen of in tweetallen verspreid zit. In de tochten tussen de rietkragen zitten Slobeenden, Krakeenden en Wintertalingen door elkaar.


Slobeenden, Krakeenden, Wintertalingen, Meerkoet en
Grote Canadese Ganzen in de Hennepoelpolder.
Een vogel die weer langzaam terug het gebied intrekt, is de Rietgors. Vanochtend telde ik er 5 in het hele gebied, een record voor dit jaar. Op het ogenblik wordt het riet slechts bevolkt door deze gors, Winterkoninkjes en Pimpelmezen. De twee Rietgorzen in de Veerpolder zaten overigens niet in het riet, maar in de boompjes.

Rietgors in de Veerpolder.

1 opmerking:

  1. Ik ben zelf al een tijdje niet in de polders geweest, maar lijkt het er nu op dat de soorten en aantallen terug lopen ten opzichte van vorige jaren?

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.