woensdag 21 augustus 2013

Omslagpunt bereikt

Vanochtend vroeg wakker geworden en besloten niet te wachten tot zondag voor de eerste augustustelling.
In de polders is het omslagpunt naar de herfst-winterperiode aangebroken. Geen Grutto's, Kleine Plevieren, Tureluurs of Kemphanen meer en maar een enkele gans. Wel een redelijk aantal Watersnippen, Wintertalingen, Krakeenden en een Tapuit.

Paartje Krakeenden in de Klaas Hennepoelpolder.

De zomer loopt op zijn eind in de polders, maar het is nog niet helemaal afgelopen. In de Klaas Hennepoelpolder zijn de afgelopen dagen nog zeker 2 Waterhoen-nesten uitgekomen en in het riet aan de noordkant werden een aantal jonge Kleine Karekieten luidruchtig gevoerd. Ook de Boerenzwaluwen en Visdieven zijn er nog.


In de Hennepoelpolder zijn nog twee Waterhoen-nesten uitgekomen. Ik
kon resp. 1 en 3 pullen vinden.


In het riet werden minimaal 2 jonge Kleine Karekieten
gevoerd door beide ouders.
In de Veerpolder vlogen minimaal 4 Oeverlopers rond en her en der in het gebied foerageerden Watersnippen (VP: 20, KHP:15). Die laatste zal de komende tijd alleen maar toenemen in aantal, net als de Wintertalingen, Krakeenden en Slobeenden. De herfst zal de tijd worden van een afname in aantal soorten en een toename van het aantal exemplaren per soort.

Oeverloper in de Veerpolder. Er zaten er minimaal 4.
Nu de distels vol zitten met zaadpluis komen de Putters weer langs. Ze worden niet voor niets ook Distelvinken genoemd. Het waren er vandaag nog niet zoveel (in allebei de polders maar 8), maar ik verwacht dat het er binnenkort weer tientallen zullen zijn.

Putters doen zich tegoed aan de distelzaden.

1 opmerking:

  1. Hallo Hans,
    Ik had de omslag ook al opgemerkt, de grutto's die er lange tijd waren, kon ik niet meer vinden afgelopen week, en ook de lepelaars waren verdwenen. Gelukkig komen er weer andere soorten voor terug zodat we ons nog steeds goed kunnen vermaken in de polders.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.